До 15 листопада на Землі триватимуть магнітні бурі

До 15 листопада на Землі триватимуть магнітні буріПотужний спалах на Сонці з 9 по 15 листопада цього року може спричинити сильну магнітну бурю на Землі.

Про це повідомляє РІА \”Новости\” з посиланням на директора Інституту прикладної геофізики Росгідрометцентру Володимира Лапшин. Потужний сонячний спалах вже стався в ніч з 3-го на 4 листопада, але він не спричинив серйозних наслідків на Землі.

\”Джерелом спалаху, що стався, послужила область найбільшої за останні кілька років активності на Сонці. Сьогоднішнє положення цієї області на Сонці таке, що вібрації, котрі можуть виникнути, здебільшого проходять повз Землю. Але протягом кількох днів, до 15 листопада, ця область переміщуватиметься до центру Сонця, і до її заходу за західний край світила Земля буде \”під прицілом\”, — сказав учений.

Фахівець зазначив, що в цей період потужні сонячні спалахи можуть привести до серйозних магнітних бурь на нашій планеті, які в свою чергу можуть позначитися і на самопочутті людей, і на роботі високоточної апаратури.

peredplata