В Чернівецькій області не зареєстровано випадків грипу

Нині ситуація з гострих респіраторних вірусних інфекцій на всіх адміністративних територіях області має статус
неепідемічної і нижча від епідемічного порогу на 38%. З 30 вересня цього року поновлено проведення щотижневого епідеміологічного аналізу захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції, в тому числі
грип. За період з 30 вересня по 17 листопада з приводу гострих респіраторних вірусних інфекцій за медичною допомогою звернулося майже 17,3 тис. осіб, або 2% мешканців області.

Питома вага дитячого населення до 18 років складає 62% – 10 тис. 741 випадок. Госпіталізовано 543 хворих, з яких 386 – діти до 18 років. Випадків грипу не зареєстровано. Станом на сьогодні, в області проти грипу щеплено 2 тис. 654 особи. Наразі терміни для проведення щеплення оптимальні, адже захворюваність по області невисока. В аптечних мережах Чернівецької області можна придбати вакцини “Інфлувак” та “Ваксігрип”, які гарантують ефективний захист проти вірусів. Аби не занедужати на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції, медики закликають краян провести профілактичне щеплення, постійно зміцнювати імунітет, тепло вдягатися, а за перших ознак захворювання – невідкладно звертатися до лікаря, повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata