Небезпека вживання алкогольних напоїв

Небезпека вживання алкогольних напоївУ зв’язку з наступаючими святами активізувалася торгівля алкогольними напоями в торгівельній мережі та на ринках області, але не завжди доброякісними.

Фахівцями санітарно-епідеміологічної служби на виконання вимог закону України « Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» а також розпорядження голови облдержадміністрації від 13 травня 2010 року № 273-р «Про підвищення ефективності державного контролю за обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів на території області» протягом поточного року 1363 перевірок суб’єктів підприємницької діяльності щодо якості алкогольних напоїв, які реалізуються населенню через оптові та роздрібні підприємства торгівлі, заклади громадського харчування та на ринках області.
За виявлені порушення чинного законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто 166 осіб, забраковано 159 літрів недоброякісної продукції на суму 3254 грн. та закрито 29 об’єктів. За несвоєчасне проходження медичного огляду від роботи відсторонено 97 осіб.
Адміністративно-запобіжні заходи застосовувалися за несвоєчасне проходження медичного огляду, відсутність умов реалізації алкогольних напоїв на розлив, а також за відсутність висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи на алкогольні напої.
Санітарно-епідеміологічна служба звертається до Вас з проханням «Шановні покупці, дбайте про своє здоров’я, купуючи алкогольні напої, не полінуйтесь подивитись на термін придатності даної продукції, та запросити в продавця документи, що засвідчують їх якість, а саме: висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи та сертифікати відповідності.
І ще раз наголошую на небезпеку вживання алкогольних напоїв, які виготовлені в підпільних умовах.

Зав. відділенням гігієни
харчування облСЕС Прокопчук Н.В.

peredplata