Перші результати діяльності комісії Ольги Кобевко та Ігоря Малишевського. Заяву на звільнення подав вже третій посадовець

Перші результати діяльності комісії Ольги Кобевко та Ігоря Малишевського. Заяву на звільнення подав вже третій посадовець Цього разу відповідну заяву на звільнення написав керівник Чернівецької обласної бази спеціального медичного постачання. Інформацію про це повідомив заступник начальника управління організаційно-ресурсного забезпечення Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Іван Тріска. Свою заяву представник департаменту охорони здоров’я зробив під час сьогоднішнього засідання постійної депутатської комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей.

Інформація про намір керівника Чернівецької обласної бази спеціального медичного постачання звільнитися з посади прозвучала наступного дня після того, як члени депутатської комісії спробували ознайомитися з роботою бази. Попри те, що база заснована на спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Чернівецької області і є фактично власністю всієї громади, обрані буковинцями депутати не змогли ознайомитися ні з посадовими функціями адміністрації бази, ні з особливостями фінансування цієї комунальної установи. Посилаючись на Закон України «Про державну таємницю» виконуюча обов’язки керівника Чернівецької обласної бази спеціального медичного постачання фактично відмовила членам комісії у доступі до будь-якої інформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комісія Чернівецької облради з питань охорони здоров’я, соцзахисту та АТО натрапила на «секретні матеріали»

А вже наступного після прикрого інциденту дня стало відомо, що керівник бази, який нині перебуває на лікарняному, написав заяву на звільнення. Що спонукало посадовця до такого кроку стверджувати достеменно передчасно, проте це фактично вже третій випадок, коли після спроб комісії Малишевського розплутати клубок проблем у профільних закладах, організаціях чи структурних підрозділах виконавчої влади відповідного профілю їхні керівники пишуть заяви на звільнення. Зокрема, саме після негативного висновку постійної комісії заяву на звільнення написала Директор департаменту соцзахисту Чернівецької ОДА Олена Верига. А ще через деякий час таку заяву подав головний лікар Чернівецької обласної консультативної стоматологічної поліклініки В. Сандуляк. І нарешті новий випадок. І так само після намагань членів комісії навести лад на ще одному підприємстві комунальної власності.

Тим часом члени постійної депутатської комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей – голова Ігор Малишевський, заступник голови – Ольга Кобевко та секретар Валентин Пріска – висловлюють переконання: зараз, коли в країні продовжується неоголошена війна, волонтери допомагають забезпечувати армію, щоб учасники АТО не потерпали від нестачі необхідного на фронті, державні мобілізаційні ресурси не можуть бути засекречені від громадян.

Керувати такими закладами повинні не кабінетні чиновники з різноманітних департаментів, а люди які не з чужих слів знають, що таке ночувати на холодній, сирій землі, відчувати брак харчів, медикаментів чи речей першої необхідності. Найкраще, якщо керівником такого закладу буде учасник бойових дій, який безпосередньо брав участь в АТО на сході країни. А свою діяльність він здійснюватиме не тільки під пильним контролем представницького органу влади – депутатів обласної ради, але із залученням найширшого кола представників громадських і волонтерських організацій. Можливо тоді воїни на передовій, які захищають мирне життя своїх співвітчизників, будуть забезпечені усім необхідним.

Незалежно від мотивів, якими керувався начальник Чернівецької обласної бази спеціального медичного постачання пишучи свою заяву на звільнення, нинішня ситуація засвідчила необхідність докорінної зміни самої процедури призначення керівників медичних закладів і установ області. На цьому особливо наголосили учасники сьогоднішнього засідання постійної депутатської комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей. Після Революції Гідності, подій на Майдані, війни на сході країни призначення на такі відповідальні посади, від яких залежить не тільки здоров’я, але часто навіть життя людей, не можуть і далі відбуватися кулуарно, розчерком пера невідомого громаді посадовця, без широкого обговорення і дієвого контролю з боку громади.

peredplata