У Чернівцях помер школяр від менінгіту

У Чернівцях  вночі, 22 жовтня, помер учень третього класу школи №42.  Про це повідомляє Буковинська правда bukpravda.cv.ua з посиланням на в.о. головного лікаря Чернівецького обласного лабораторного центру МОЗ Наталю Гопко.

Попередньо у дитини діагностували менінгококову інфекцію.

За її словами, дитину привезли до обласної дитячої лікарні пізно ввечері у важкому стані.

“О третій ранку ми отримали екстрене повідомлення про випадок. І в першій половині дня нас повідомили, що дитина померла. Наші колеги здійснюють заходи по школі, проводять лабораторні обстеження, спілкуються з батьками. В обов’язковому порядку зараз проводимо медичні обстеження діток”, – сказала Наталя Гопко.

Менінгококова інфекція – це гостре інфекційне захворювання бактеріальної природи, яке викликає менінгокок.

Передається повітряно-крапельним шляхом, характеризується різними клінічними проявами від назофарингіту, гнійного менінгіту до сепсису.

Медики прокоментували раптову смерть 10-річного школяра у Чернівцях. 

Про це повідомляє Буковинська правда bukpravda.cv.ua з посиланням на ТСН.

Повідомляється, що на вихідних у дитини з’явились ознаки харчового отруєння, а сьогодні над ранок стан різко погіршився, все тіло вкрилося крововиливами. Хлопчика терміново госпіталізували, але попри всі старання лікарів врятувати його не вдалося. Що стало збудником такої блискавичної форми менінгіту – мають визначити після лабораторних досліджень.

“Блискавична форма, яка супроводжується масивними крововиливами у всі органи, і тому, на жаль, ми врятувати дитину не змогли”, – пояснила заступник головного лікаря Чернівецької обласної дитячої лікарні Наталія Скращук.

У школі навчання вирішили не переривати. Сьогодні там працювали епідеміологи – вони обстежили понад три десятки дітей та вчителів, з якими контактував загиблий школяр. Найближчими днями вони будуть під контролем медиків.

“Зараз загрози немає, одразу було розпочато епідеміологічне розслідування, медичні працівники своєчасно інформовані. І лікар, і медична сестра будуть активно спостерігати за дітьми”, – запевнив заввіділу Чернівецького обласного лабораторного центру МОЗ Юрій Падурару.

“Дитина ні на що не скаржилась, жодного пропуску не мала. У п’ятницю хлопчик був у школі”, – повідомила директорка школи, в якій навчалась дитина.

Відео

peredplata