Погода у Чернівцях 9-10 червня

Погода у Чернівцях 9-10 червняУ Чернівцях до самого вечора 9 червня погода буде ясною, але ввечері небо покриєтся хмарами. Увечері очікується дощ. Температура повітря – 29 градусів тепла.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам\’ять священномученика Ферапонта, єпископа Сардійсього і мучениці Феодори діви. У народі є приказка: \”На Федору не винось із хати сміття\”. У цей день не підмітали в домі і не мили підлоги, щоб не накликати біду. У минулі часи в цей день слідкували за мурахами: якщо навколо мурашника багато мурашок – на гарну погоду

за останні 130 років
09 червня:

макс: 33.0° (2003)
мін: 6.8° (1958)

10 червня У Чернівцях на нас чекає похмура погода, яка проясниться тільки ввечері. Зранку та вдень буде йти дощ, можливі грози. Температура повітря – 30 градусів тепла.

Народний прогноз погоди: 10 червня відзначається день пам\’яті преподобного Микити сповідника. Святий Микита в народі вшановується як сторож гусей, тому по-простому його називають Гусятником. Це обрядове свято. Гуси з весни вимагають ретельного догляду, оскільки гусенята в цей час часто гинуть. Щоб врятувати їх від гибелі народ і дав їм святого покровителя. У народі вважається – якщо день тихий, то урожай буде хорошим. Слідкували також за конюшиною: \”Конюшина зближує листочки – до негоди\”

останні 130 років
10 червня:

макс: 31.8° (1996)
мін: 6.5° (1958)

peredplata