Аналізи кандидатів у президенти: на наркотики здав тільки Порошенко

У п’ятницю, 5 квітня, Петро Порошенко і Володимир Зеленський здали медичні аналізи. Кожен окремо. Пан Зеленський здав кров у приватній клініці, а президент Порошенко – в лабораторії НСК “Олімпійський”.

Умову провести медекспертизу поставив сам Зеленський у своєму відео, в якому він також закликав провести дебати на центральному стадіоні, пише ВВС Україна. У штабі Порошенка, який погодився на виклик, запросили опонента в лабораторію на НСК “Олімпійський”.

Натомість у штабі Зеленського відмовилися і згодом заявили, що їхній кандидат здаватиме аналізи у приватній клініці. Обстеження президента Вранці в п’ятницю Петро Порошенко прибув на НСК “Олімпійський” для обстеження.

Президент дав згоду для оприлюднення лише результатів аналізу на алкоголь і наркотики. Перед телекамерою медики взяли у пана Порошенка аналіз крові.

Трансляцію вела наживо офіційна сторінка президента та кілька телеканалів. Аналізи робитиме чотири різних клініки – дві державних і дві приватних: державна клініка Національного олімпійського комітету, Медиком, Борис і наркологічний центр.

Окрім крові, президент також здав сечу, нігті та волосся. У крові президента України не знайшли жодних психоактивних речовин, повідомляє ТСН. Про це на брифінгу заявив головний лікар Київської міської наркологічної клінічної лікарні “Соціотерапія” Володимир Ярий.

Після здачі аналізів пан Порошенко ще раз наголосив на важливості дебатів. Він також висловив розчарування через те, що Зеленський не з’явився на НСК “Олімпійський”. “Я прийшов – тебе нема”, – сказав президент.

Кров Зеленського Володимир Зеленський приїхав до лабораторії Eurolab у Києві близько 7:30 ранку, за півгодини до анонсованого для преси часу. “У мене ще ніколи не було прес-конференції з приводу аналізів”, – сказав кандидат у президенти.

Він пояснив, що на “Олімпійському” немає лабораторії, тому він туди й не пішов. Кандидат здав аналіз крові, що забрало близько 20 хвилин, і швидко поїхав.

Результати він пообіцяв оприлюднити за три дні. Він також сказав, що не проти здати і волосся для аналізу на наркотики, якщо це буде потрібно.

Про дебати пан Зеленський не сказав нічого конкретного. Натомість порадив стежити за повідомленнями “ЗеКоманди”.

Джерело: https://acc.cv.ua/news/ukraine/analizi-kandidativ-u-prezidenti-na-narkotiki-zdav-tilki-poroshenko-43276?fbclid=IwAR1Z_zc6WMqxE3GtV7Hd0XDeqDkGuktArxo4OtHJWcM5hb7rpkj17rNK7o4. Сайт http://acc.cv.ua/

peredplata