Погода у Чернівцях 21 – 22 липня

Погода у Чернівцях 21 - 22 липняВесь день 21 липня у Чернівцях буде хмарним. Увечері очікується дощ, можливі грози. Температура повітря – 28 градусів тепла.

Народний прогноз погоди: 21 липня вшановується пам\’ять святого великомученика Прокопа. У народі святого Прокопа називали Жнивником, оскільки у цей час починали в\’язати снопи. Також у цей день відзначається свято Казанської ікони Божої Матері. У народі говорили: \”Хто на Казанську одружиться, щасливий буде\”, тому в цей час справлялось багато весіль. По цьому дню судили про найближчу зиму: \”Що Казанська покаже, те й зима скаже\”. З 21 липня починається найсильніша спека

за останні 130 років
21 липня:

макс: 34.0° (1960)
мін: 9.4° (1989)

***

У неділю 22 липня хмар на небі не буде тільки вночі, а з ранку й до самого вечора у Чернівцях буде зберігатися похмура погода. Майже весь час буде йти дощ, уночі на короткий час опади припиняться. Температура повітря – 21 градус тепла.
Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам\’ять священномученика Панкрата і Кирила. На Панкрата і Кирила пробують перші огірки з городу. У народі цей день називався чорничним, оскільки з 22 липня починали збирати чорницю. За народним повір\’ям, \”чорниця відводить від живота лихо\”, вона \”лікує виразку шлунку, чистить кров, відновлює роботу печінки\”. Наші пращури помітили, якщо цей день спекотний, то у грудні варто чекати на сильний холод.

за останні 130 років
22 липня:

макс: 34.0° (1987)
мін: 9.9° (1996)

peredplata