Чернівецькі епідеміологи оприлюднили список дозволених вакцин для профілактики грипу

Державна санітарно-епідеміологічна служба оприлюднила перелік дозволених до застосування в епідемічному сезоні 2012/2013 вакцин для профілактики грипу.

Це п’ять вакцин, зокрема, ВАКСІГРИП/VAKSIGRIP (спліт-вакцина для профілактики грипу, інактивована рідка, виробництва ТОВ «Фермекс груп» (фасування з форми «inbulk» фірми-виробника Санові Пастер С.А., Франція), ВАКСІГРИП/VAKSIGRIP (спліт-вакцина для профілактики грипу, інактивована рідка, виробництво Санові Пастер С.А, Франція), FLUARIX™ /ФЛЮАРИКС™ (інактивована спліт-вакцина для профілактики грипу, виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch оf SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина), ІНФЛУВАК®/INFLUVAC® (вакцина для профілактики грипу, поверхневий антиген, інактивована, виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди) та Інтанза 15/Інтанза 9 (Intanza 15/Intanza 9) (спліт-вакцина для профілактики грипу, інанактивована рідка, виробництва Санофі Пастер С.А., Франція).

Сьогодні окремими лікувально-профілактичними та освітніми закладами області придбано понад тисячу доз протигрипозної вакцини. Крім того, санепідслужба краю провела перевірки лікувально-профілактичних закладів області з метою визначення проблемних питань під час роботи в умовах підвищеної захворюваності. За їх результатами встановлено, що у лікувально-профілактичних закладах області створено запас засобів індивідуального захисту персоналу (медичні маски, гумові рукавички), дезінфікуючих та антисептичних засобів, розроблені плани заходів боротьби з грипом, тривають відповідні навчання персоналу.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata