Найбільш травмонебезпечними на Буковині є професії лісоруба, водія, електромонтера

Найбільш травмонебезпечними  на Буковині є професії лісоруба, водія, електромонтераУ 2012 році на підприємствах області травмувалося 54 працівники, шестеро з них – смертельно.

Найбільше працівників у минулому 2012 році травмувалося у будівельній сфері, хімічній та харчовій промисловості, соціально-культурній сфері, житлово-комунальному господарстві, повідомляє територіальне управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області.

Особливий ріст травматизму спостерігається у лісовій галузі, у якій у минулому році сталося вісім нещасних випадків, два з них – зі смертельними наслідками.

Саме лісова галузь, а також сільське господарство та будівництво залишаються найбільш травмонебезпечними сферами.

У 2012 році на підприємствах області травмувалося 54 працівники, шестеро з них – смертельно.

Аналіз нещасних випадків на виробництві засвідчує, що у 70% це відбувається через організаційні причини.
Характерними організаційними причинами настання нещасних випадків у 2012 році були: невиконання інструкцій з охорони праці (14 випадків), порушення посадових обов’язків (6 випадків), порушення правил безпеки руху (4 випадки), порушення вимог безпечної експлуатації обладнання (3 випадки).

Найбільш травмонебезпечними на Буковині залишаються професії лісоруба, водія, електромонтера.

За період 2012 року територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Чернівецькій області проведено 157 всебічних перевірок суб’єктів господарювання та 1081 перевірку виробничих об’єктів.

У ході перевірок виявлено 7840 нормативно-правових порушень з питань промислової безпеки та охорони праці.
До адміністративної відповідальності притягнуто 537 працівників , з них 210 перших керівників.
На 19 осіб суб’єктів господарювання матеріали про порушення направлено у прокуратуру, повідомляє прес-служба територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області .

peredplata