В Чернівцях говорили про йододефіцит

1 березня 2013 року відбулося засідання фокус-групи з пацієнтами Чернівецького обласного ендокринологічного центру (ЧОЕЦ) в межах проекту «Експертно-аналітичний потенціал на вирішення проблеми йододефіциту населення у Чернівецькій області» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Анкетування пацієнтів здійснювалося спільно із лікарями поліклініки ЧОЕЦ.

Метою фокус-групи було дослідження рівня інформованості пацієнтів щодо здійснення профілактичних заходів за допомогою йодовмісних препаратів та йодовмісних продуктів.

У кожного з пацієнтів був свій шлях до лікаря. Хтось звернувся до ендокринолога самостійно, у когось проблеми із щитоподібною залозою виявили під час чергового медичного огляду, вагітних жінок на обстеження направляють жіночі консультації. Мешканці, що проживають в місті Чернівці або ж в районних центрах області мають можливість пройти медичне обстеження за місцем проживання. Тоді як мешканці сільських територій змушені доїжджати до районних і міських поліклінік. Інформацію про корисність йодопрофілактики пацієнти старшого і середнього віку отримують із друкованих ЗМІ та телебачення. Молодь у віці до 35 років джерелом інформації додатково зазначили інтернет-ресурси. Пацієнти лікувальної установи наголосили на важливості проведення інформаційних компаній.

peredplata