На Буковині базуватиметься 29 пунктів бригад швидкої медичної допомоги

Про це повідомив сьогодні, 8 квітня, на апаратній нараді директор Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації Ігор Шкробанець. Кажучи про впровадження Закону України «Про екстрену медичну допомогу» в лікувально-профілактичних закладах регіону, він зазначив, що створення у грудні минулого року Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф є логічним продовженням розпочатої медичної реформи.

«Функціонування центру дасть змогу забезпечити повноцінну організацію екстреної медичної допомоги як єдиної, окремої служби в області та дозволить забезпечити централізоване прийняття викликів, формування, оброблення та передачу інформації про них, координацію дій бригад швидкої допомоги та закладів охорони здоров’я щодо надання екстреної медичної допомоги, – сказав Ігор Шкробанець. – І, найголовніше, забезпечить доїзд бригад швидкої медичної допомоги на виклик у місті до 10 хвилин та в сільській місцевості – до 20 хвилин».

Директор Департаменту додав, що зараз проводиться цілодобовий моніторинг виїздів бригад швидкої медичної допомоги області і ця інформація, за словами Ігоря Шкробанця, щодня подається в Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров\’я України. «Норматив прибуття бригад швидкої медичної допомоги до місця виклику в містах у нас виконаний на рівні 92%, до 20 хвилин в сільській місцевості на рівні 89,5%. Екстрена та невідкладна допомога надається населенню області у повному обсязі», – підкреслив він.

Ігор Шкробанець також повідомив, що триває передача майна підрозділів швидкої медичної допомоги області у Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata