Михайло Папієв: Необхідно робити практичні висновки з минулого

Михайло Папієв: Необхідно робити практичні висновки з минулогоГолова обласної державної адміністрації Михайло Папієв взяв участь у відкритті міжнародної наукової конференції, присвяченої 390-ій річниці перемоги у Хотинській битві «Хотинська битва 1621 року», яка розпочалася 23 вересня у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича. В роботі конференції беруть участь Надзвичайний та Повноважний Посол Литовської республіки в Україні пан Пятрас Вайтекунас, вчені України, Росії, Польщі та Литви.

Звертаючись до учасників зібрання, Михайло Папієв відзначив, що якби вислід Хотинської битви був іншим, іншу історію мала б Європа. Оскільки агресивна політика султана Османа ІІ і його сателітів ставила за мету завоювання не лише тогочасної Польщі, але й Центральної Європи. Військово-політичний успіх польсько-литовсько-козацького війська у Хотинській битві став початком занепаду могутності Османської імперії, звів її експансіоністські плани нанівець.

Глава облдержадміністрації підкреслив, що події майже чотирьохсотлітньої історії певним чином знакові, і потрібно розглядати їх крізь призму сьогодення, у тому числі перспектив інтеграції України в європейське співтовариство. Він висловив переконання, що реальні кроки у цьому поступі Президента України Віктора Януковича – євроінтеграційні прагнення українського суспільства при підтримці європейської спільноти і об’єднанні зусиль дозволять Україні стати успішною і закономірно увійти в сім’ю країн Європи.

Голова обласної державної адміністрації побажав учасникам конференції цікавої дискусії і плідної праці, а також приємних вражень від Буковини.

peredplata