Страшні знахідки в підвалах івано-франківської школи

Страшні знахідки в підвалах івано-франківської школиЯк розповів «Галицькому кореспонденту» член правління ГО «Меморіал» Василь Тимків, цього року постало питання капремонту в одному із класів ЗОШ №5. Адже там були проблеми з підлогою – просідала в окремих місцях.

«Батьки захотіли поміняти підлогу, – розповідає Тимків. – Приміщення школи – колишнє приміщення тюрми НКВД. А під тим класом якраз засипані підвали. Тобто скрізь є підвали, а під цим приміщенням засипані. Тож, вони звернулися до нас, щоб ми були присутні при демонтажу підлоги. І як тільки зняли підлогу, там виявилися невеличку людські останки, військові шеврони з тризубцями, які належали українським націоналістичним організаціям і печатку органів НКВД».

Як каже представник «Меморіалу», дирекція школи впирається, щоб вони продовжували роботи. Каже, треба готувати клас до навчання. «А ми зробили пробні шурфи і знову знайшли органічні останки, – додає Василь Тимків. – Не розумію, як там можуть навчатися діти».

Він підсумовує, що крім цього є ще цілий ряд питань по п’ятій школі… Наприклад, під пам’ятником знанням (поруч із ЗОШ №5) якось там теж виявили кістки, але цю тему швидко закрили. Та й спортивний зал, каже, побудований на тюремному кладовищі.

Джерело

peredplata