У Тернополі пропонують провести «День в УПА» – в криївці

У Тернополі пропонують провести «День в УПА» – в криївціПостріляти з пневматичної зброї, заспівати патріотичних пісень та з’їсти повстанську кашу можна буде в криївці в Тернополі. У рамках відкриття реконструйованої криївки у тернопільському історико-меморіальному музеї політичних в’язнів активісти громадських організацій Спілки Української Молоді (СУМ), Молодіжного Науково-Пошукового Товариства «Обереги» (МНПО) презентують спеціальний формат історичної акції «День в УПА».

«У програмі акції передбачені такі заходи як екскурсії тюремними камерами музею, зустрічі з ветеранами УПА, перегляд фільмів повстанської тематики, патріотичний концерт для молоді, а також «польова» повстанська кухня. Молоді люди, що прийдуть у понеділок, 21 листопада, о 14:00 в приміщення музею, можуть також розраховувати на навчання стройовій підготовці та стрільбі з пневматики», – розповів Степан Барна.

Найсміливіші молоді хлопці та дівчата зможуть перетворити свій «День в УПА» на «Добу»: якщо наважаться провести ніч у музейній тюремній камері, як це переживали їхні однолітки кількадесят років тому.

Всім гостям музею організатори гарантують максимально наближені до щоденного побуту повстанців умови, адже нещодавно у криївці саме закінчили реставраційні роботи. Інтер’єр партизанської схованки відтворили до найдрібніших деталей – меблів, стін та підлоги.

Джерело

peredplata