Закони про деколонізацію – втілювати в реальність

Закони про деколонізацію – втілювати в реальністьОрганізація Українських Націоналістів (бандерівців), вітає прийняття Верховною Радою України законів про засудження комуністичного та нацистського тоталітарного режимів в Україні і визнання на державному рівні борців за незалежність України.

Попри те, що країна потребувала цих рішень протягом всього періоду незалежності, і те, що прийняття їх стало реальністю лише з перемогою Революції Гідності, значення законів від 9 квітня важко переоцінити. Адже вони відкривають шлях декомунізації України, дозволять ліквідувати рецидиви окупаційного тоталітарного минулого. Прийняті Верховною Радою закони є одними з ключових для процесу деколонізації, для європейської та євроатлантичної інтеграції України, адже там, де не бовваніють пам’ятники Леніну, де вулиці не носять імена політичних катів та терористів – там не рвуться гранати, не чути пострілів, там триває мирне життя. Ці закони не дозволять повернутися до влади представникам червоної п’ятої колони Москви.

Надзвичайно приємно, що принципова позиція і послідовна робота Проводу і членства ОУН (б) протягом всього часу існування Організації, нарешті була втілена в історичні рішення, рішення, які засвідчили, що держава визнала своїх справжніх героїв і надала їм відповідні гарантії.

ОУН (б) дякує Українському інституту національної пам’яті, який підготував вищезазначені законопроекти, всьому патріотичному середовищу України та українській діаспорі за жертовну роботу і допомогу в напрямку визнання героїчного чину багатьох поколінь борців за українську державність.

Закони про деколонізацію мають вступити в силу і втілюватися в життя. Закликаємо патріотичні організації та громадськість всебічно підтримувати і впроваджувати в дію реалізацію положень цих законів.

Слава Україні! Героям слава!

Провід ОУН (б)

peredplata