Невідомі осквернили могилу С.Бандери у Мюнхені

Невідомі осквернили могилу С.Бандери у МюнхеніНевідомі, в черговий раз, познущались над могилою Провідника ОУН Степана Бандери на кладовищі у Мюнхені. Про це повідомив у Facebook активіст, голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький, передає УНН.

“… в черговий раз, познущалися над могилою славної пам’яті Провідника ОУН Степана Бандери на мюнхеньському кладовищі. Не маючи змоги перемогти український народ, ворог підло намагається осквернити могилу Героя України, людини-символу боротьби за Незалежність”, — написав О.Городецький.

Активіст також наголосив, що “охорона громадського порядку є прямою компетенцією німецької поліції. Повага до могил є невід’ємною ознакою європейської цивілізації”.

“Яким чином подібні речі можливі в такій передовій європейській країні, як Німеччина, в той же час, коли її дорогами „переможно“ роз’їжджають байкери-рашисти? Цікаво, чи не хотів би Міністр Клімкін задати це запитання своїм німецьким колегам? Було б дуже доречно”, — додав активіст.

Нагадаємо, 6 лютого 2015 року Генеральний консул України у Мюнхені Вадим Костюк повідомив про те, що на могилі Степана Бандери скоїли акт вандалізму.

Пізніше генконсул додав, що “С.Бандера і зараз „тримає удар“! А тим, хто намагається змагатися з мертвими, — Бог суддя та наступні покоління!”

Нагадаємо, Степан Андрійович Бандера — український політичний діяч, ідеолог і теоретик українського націоналістичного руху ХХ століття, після розколу Організації українських націоналістів голова Проводу ОУН-Б.

Він був похований 20 жовтня 1959 року на мюнхенському цвинтарі Вальдфрідгоф на 43 полі

Джерело

peredplata