У мережі з’явилося раніше невідоме відео зіткнень на Майдані

У мережі з’явилося раніше невідоме відео зіткнень на МайданіВ Інтернеті з’явилося відео, що раніше не публікувалося. На ньому відзняті моменти зіткнення на Майдані Незалежності та вулиці Грушевського, що проходили в Києві 22 січня 2014 року.

Відео опублікував журналіст Андрій Бородулін на своєму каналі в YouTube.

«Два роки тому, 22 січня 2014 року українська революція зібрала перших загиблих. В той день я займався фото та текстом, до того ж трошки отруївся газом. Монтувати тоді повновагове відео так і не став. Ці файли цілком розміщую вперше. У своєму хостелі в провулку Шевченка (виходить прямо на Майдан) я побачив у трансляції на телевізорі, що міліція почала просування по вулиці Грушевського. Я відразу одягнувся і пішов туди. Вийшовши на площу, я відразу почав знімати», – зазначає автор відео в коментарі.

«Серед примітного на відео:

– Знято прохід наскрізь через площу Незалежності (Майдан), побудова одного з загонів «самооборони» у Будинку профспілок (відео знято на ходу, камера трясеться, але я навмисно його не різав);

– Атака «Беркута» на Грушевського, застосування зброї, в тому числі «наосліп»: один з залпів направлений в паркову зону, на схил, де зібралися роззяви.

– Один з командирів «Беркута» кричить учасникам свого загону, по-українськи: «Закарпаття! Сюди! Всі! За мною!»

– Також на відео в мегафон вимовляється інша, доволі символічна фраза: «Ще раз: без моєї команди ні кроку вперед! У них є свої командири, вони виконують свої завдання. У нас є свої командири, ми виконуємо свої завдання…».

– Жертви. Контратака Майдану.

– Робота санітарів і преси», – перерахував Бородулін.

Як повідомлялось, у Генеральній прокуратурі України (ГПУ) заявили, що розслідування справ на Майдані може припинитися вже в березні.

peredplata