Оксана Забужко. Несподіваний \”подарунок\” нам усім від Олександра Олеся

Оксана Забужко. Несподіваний "подарунок" нам усім від Олександра ОлесяЗ приводу сьогоднішнього \”ґіньоля\” на Ольшанському цвинтарі Праги: в тому, що практичний синоцьо вирішив поховати тата на тій самій цвинтарній ділянці, яку тато20 рр. оплачував, і викинув звідти останки татового улюбленого поета, можна добачити не тільки \”ужас-ужас-ужас\” – а й несподіваний \”подарунок\” нам усім від Олександра Олеся (якби це був хтось інший із Празької еміґрації, такий шум би не зчинився!).

А так – вийшов на яв (і давно пора було!) ще один наш – і нівроку, замашненький! – \”покинутий секрет\”, ба навіть два одразу, – купа людей зненацька відкрили для себе, що, виявляється:
1) до обов´язків кожної незалежної держави належить – ДБАТИ ПРО СВІЙ НЕКРОПОЛЬ (привіт при цій нагоді всім нашим веселим хунвейбінам, які 3 роки гучними криками вимагають \”упраздніть Мінкульт\”!));
2) В УКРАЇНИ Є СВІЙ НЕКРОПОЛЬ (атож, уявіть собі!) – невпорядкований, несистематизований, недоглянутий, розкиданий по різних країнах і континентах (а це, м.ін., значить, що така \”бомба\”, яка вибухнула сьогодні в Празі, може вибухнути леда-день десь-інде, – і знов стида не оберешся, і ще багато чого значить, всього на воловій шкурі не спишеш…).
Так що спасибі Олесеві – за вчасний дзвін алярму, поданий з того світу. (А ви думали, європейську державу будувати – це тільки про армію і тарифи на ЖКП, так?..))
А \”ужас-ужас\”, як на мене, – в тому, що з тих журналістів, які мені сьогодні дзвонили \”на гарячу новину\”, половина (!) не знали, ані хто такий О.Олесь, ані що таке український цвинтар у Празі. І це, на жаль, не тільки журналістів стосується…

Джерело

peredplata