Микола Плав\’юк передавав клейноди Української Народної Республіки і грамоти про правонаступництво першому Президенту сучасної незалежної України Леоніду Кравчуку.

Микола Плав'юк передавав клейноди Української Народної Республіки і грамоти про правонаступництво першому Президенту сучасної незалежної України Леоніду Кравчуку.Сьогодні маємо згадати дивовижну історію: рівно 25 років тому, останній Президент Української Народної Республіки в екзилі Микола Плав\’юк передавав клейноди Української Народної Республіки і грамоти про правонаступництво першому Президенту сучасної незалежної України Леоніду Кравчуку.

І це історія не лише про історичний факт відновлення української державності. Це також історія про віру мільйонів українців, розкиданих долею по цілому Світу, які щиро вірили в свою Незалежну Українську Державу.

Це історія глибокої віри в те, що якщо навіть їм самим не судилося повернутися, жити і працювати на своїй, Богом даній землі, то це зможуть зробити їх нащадки.

Це історія віри українських Авраамів, які не лише довірилися Богу, а й щиро і відданого, повсякденною працею, наближали хід Історії.

Щира подяка українцям США, Канади, ФРН, Великобританії, Аргентини, Австралії та багатьох-багатьох інших країн за Вашу самовіддану величезну працю в ім’я України і Українців, за Вашу щиру і праведну віру у Вільну Українську Державу!

peredplata