Есміральда, Пантелеймон – так називають буковинці дітей

У 2012р. в області було зареєстровано 11592 новонароджених, що на 311 малюків більше, ніж попереднього року, з них 6021 хлопчик та 5571 дівчинка.

Минулого року хлопчиків найчастіше називали такими іменами, як Максим, Олександр, Іван, Дмитро, Артем, Андрій, Владислав, а дівчаток – Анастасія, Софія, Анна, Марія, Вікторія, Дарина, Олександра. Ці імена користуються успіхом у молодих батьків упродовж останніх десяти років. Також досить популярні такі імена, як Денис, Богдан, Микола, Михайло, Ангеліна, Катерина, Юлія, Тетяна, Єлизавета.

У Вижницькому, Герцаївському, Путильському та Сторожинецькому районах поширені такі старовинні імена, як Варвара, Юстінія, Параска, Степанія, Захарій, Остап, Орест, Нестор, Пантелеймон, Танасій.

Такими надзвичайно рідкісними та незвичними іменами, як Андіна, Абігєль, Есміральда, Євникія, Марчела, Мері, Мелітина, Юнна, Авенір, Аріс, Вільям, Долунай, Енріко, Лінар, Роджен, Франчєско називають малюків у Глибоцькому, Новоселицькому, Сторожинецькому районах та у м.Чернівцях.

Про це повідомляє ГУ статистики в Чернівецькій області.

peredplata