У рейтингу губернаторів Папієв вісімнадцятий

У рейтингу губернаторів Папієв вісімнадцятийЗа результатами першого півріччя 2011 року лідерами рейтингу губернаторів за версією журналу \”Коментарі\” стали керівники Київщини, Кировоградщини та Полтавщини. Папієв аж на вісімнадцятій сходинці.

Отожп, пальму першості в рейтингу губернаторів, складеному \”Коментарями\” на основі офіційних статистичних даних, тримають глави Київщини Анатолій Присяжнюк, Кіровоградщини Сергій Ларін і Полтавщини Олександр Удовиченко.

В той же час трійку лідерів покинули губернатори Івано-Франківщини Михайло Вишиванюк, Рівненщини Василь Берташ і Волині Борис Климчук.

Останні місця в рейтингу займають керівники Луганщини Володимир Пристюк, Херсонщини Микола Кістяк і Чернігівщини Володимир Хоменко. Чернігівщина знаходиться внизу рейтингу вже не перший раз.

Серед негативних тенденцій, загальних майже для всіх регіонів України, тривожна ситуація в промисловості та будівництві, а також темпи інфляції і зростання боргів по зарплаті.

Розрахунки здійснювалися на основі даних Державної служби статистики. За кожним критерієм всі 27 регіонів отримували бали згідно з досягнутими результатами: +13 за найкращий результат, +12 за наступний і т.д. до -13 за найгірший результат. Якщо кілька регіонів з якогось критерію мали однаковий результат, їм було надано середній бал, наприклад: якщо два регіону ділили перші два місця за певним критерієм, вони отримували +12,5 бали. Місце в загальному рейтингу визначалося за сумою балів за всіма 20 критеріям.

За критерієм \”динаміка сільського господарства\” Києву і Севастополю умовно присвоювалися бали, відповідають нульовою динаміці. Тому регіони з приростом сільгоспвиробництва отримали за цим критерієм більше балів, ніж Київ і Севастополь. Таким чином, бали, отримані Києвом і Севастополем за цим критерієм, від самих цих міст не залежать, а залежать від того, скільки інших регіонів добилися зростання в сільському господарстві.

В обсязі реалізованих послуг в Київській області Держстат не враховує діяльність підприємств \”Авіалінії України\”, \”Аеросвіт\”, \”Украерорух\” і аеропорту Бориспіль.

У рейтингу губернаторів Папієв вісімнадцятий

Джерело Коментарі
Колаж Букінфо

peredplata