До відома буковинців! Місячник добровільної здачі зброї!

На сьогоднішній день більше 450 громадян, які проживають на території Садгірського району, мають в особистій власності мисливську вогнепальну зброю. Проте, слід зауважити, що власники не завжди дотримуються встановлених правил зберігання та використання вогнепальної зброї i боєприпасів до неї.
Про це свідчать такі дані: поточного року за порушення порядку придбання, зберігання, перевезення та використання вогнепальної зброї до адміністративної відповідальності притягнуто 20 громадян. Це непокоїть правоохоронні органи тому, що безвідповідальне ставлення до встановлених правил зберігання та використання вогнепальної зброї, може призвести i до трагічного наслідку.

Особливу увагу хочу звернути на те, що незважаючи на роз’яснювальну роботу, яку проводять органи внутрішніх справ області, багато мешканців нашого краю зберігають зброю без передбаченого законом дозволу. Так, під час проведення спеціальних операцій “Зброя і Вибухівка” у мешканців було вилучено 21 одиницю вогнепальної зброї, що зберігалася незаконно.

Зазначу, що згідно ст. 263 Кримінального кодексу України – носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збування вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від двох до семи років.

У той же час, добровільна здача громадянами в органи влади вогнепальної зброї i бойових припасів до неї звільняє їх від такої відповідальності.
У зв\’язку з цим, Садгірський РВ УМВС України в Чернівецькій області повідомляє жителів краю, що з 1 по 30 травня поточного року в черговий раз в нашому регіоні проводиться місячник добровільної здачі зброї та боєприпасів. При цьому, громадяни які добровільно здали вогнепальну, холодну та газову зброю в органи внутрішніх справ, мають можливість зареєструвати її в особисте користування згідно з діючим законодавством України.

За докладнішою інформацією, про порядок добровільної здачі та вирішення питання про реєстрацію технічно придатної мисливської та газової зброї громадяги можуть звертатися у службу дозвільної системи Садгірського районного відділу внутрішніх справ УМВС України в Чернівецькій області за адресою м. Чернівці вул. М.Тореза, 70.

Контактний телефон чергової частини Садгірського РВ УМВС України в Чернівецькій області: 54-43-66, служба дозвільної системи Садгірського РВ УМВС: тел. 549872, м.т. 050-538-00-61.
Інспектор дозвільної системи Садгірського РВ УМВС майор міліції
Орлецький Віталій Васильович

peredplata