На Буковині визначено переможців конкурсу «Книга року» за 2012 рік

Журі обласного конкурсу «Книга року», очолюване першим заступником голови облдержадміністрації Георгієм Галицем, на своєму засіданні визначило кращі книги Буковини, які побачили світ у видавництвах області у 2012 році.

За результатами голосування у номінації «Книги для дітей» кращим виданням року визнано книгу М.Лазарука «Де поділися горішки?» «Голуб на черешні», що вийшла друком у видавництві «Букрек».У номінації«Історико-краєзнавча література» перемогу здобуло видання В.Ботушанського «Нариси з історії Православної церкви Буковини», яка побачила світ у ПВКФ «Технодрук». У номінації «Наукова, навчальна література» журі виділило книгу Н.Бабич «Магія слова для всього живого», видрукуваної у видавництві «Букрек». У цьому ж видавництві побачив світ і роман Ольги Кобилянської «Апостол черні», який визнано книгою року у номінації «Проза». Збірка вибраних поезій Михайла Івасюка визнана кращою серед інших представлених на конкурс творів у номінації «Поезія», а літературно-мистецьке видання «Августа Кохановська» рішенням журі перемогло уномінації «Мистецтво» – обидва видання вийшли у видавництві «Букрек»

Переможці обласного конкурсу «Книга року» – видавництво та автор – у кожній з номінацій нагороджуютьсядипломом Чернівецької обласної державної адміністрації та грошовою премією.

Відзначення переможців конкурсу відбудеться 23 травня на Соборній площі Чернівців під час книжкової виставки-ярмарку, приуроченої Дню працівників видавництв, поліграфії та книгорозповсюдження.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata