Не всім студентам у Чернівцях вистачило гуртожитків

Не всім іногороднім студентам ЧНУ вистачило місць в гуртожитках. Як повідомив molbuk.ua директор студмістечка ЧНУ Микола КИРИЛЮК, до семи гуртожитків поселилося 3606 студентів.

– Через те, що не всім вистачило місць у гуртожитках, ми змушені були у кімнатах-«двійках» поселити по троє людей, а в «трійках» – четверо, – додав Микола Васильович.

З’ясувати точну кількість студентів, котрі написали заяви на поселення, але місця в гуртожитку не отримали, в ректораті нам не вдалося. Проректор ЧНУ з навчально-організаційних питань Іван ГРИГОРАЩУК каже, що облік заяв на поселення в університеті ніхто не проводив. Однак він каже, що таких студентів – півтисячі, а то й більше.

– У звіті, який подавали до Міністерства освіти, ми вказали, що понад чотири тисячі студентів потребують гуртожитків. Поселити всіх не вдалося, – каже проректор.

В деяких гуртожитках ЧНУ цього року не поселили п’ятикурсників. Проректор про це знає, однак вважає, що «це неправильно»:

– Деякі факультети вирішили не поселяти студентів-п’ятикурсників у гуртожитки. Такої установки від ректорату університету не було, – додав Іван Манолійович.

Джерело

peredplata