Буковинські лісівники запропонували перелік рекреаційних майданчиках

Гаряча пора виїздів за місто та відпочинку на природі ось уже майже місяць, як розпочалася на Буковині. Звичайно, на часі постає питання, де саме варто організувати проведення свого дозвілля. Аби розширити можливості у виборі місць відпочинку, лісівники облаштували уздовж трас рекреаційні пункти. Тут можна приємно відпочити на лоні природи: послухати спів лісових пташок, подихати цілющим лісовим повітрям, отримати величезне естетичне задоволення від споглядання краси буковинських лісів, а любителі готувати їжу на відкритому вогні можуть посмажити шашлик та приготувати інші страви у спеціально відведених для розпалювання вогнищ місцях. Таким чином можна і реалізувати свої кулінарні здібності, і залишитися упевненим, що від вогнища не займеться ліс. Лісівники нагадують, що на території Чернівецької області у період високої пожежної небезпеки розводити вогонь у рекреаційних пунктах може бути заборонено.

У відпочинкових зонах, які спеціально обладнують для буковинців та гостей краю, є багато можливостей для приємного, а головне практично безкоштовного відпочинку. Вправні працівники лісу поставили тут дерев\’яні лавиці та столи, збудували будиночки легкого типу, встановили інформаційні стенди. Також на окремих рекреаційних пунктах облаштували стоянки для автомобілів та місця для наметів. Тут уся дружня компанія відпочивальників може якнайзручніше влаштуватися, а згодом зробити чудові світлини, які нагадуватимуть про незабутній час, проведений на природі.
Охоронці лісу впевнені, що буковинці та гості краю зберігатимуть цілісність та чистоту на рекреаційних пунктах, не залишаючи після себе сміття та непогашені вогнища.

Перелік рекреаційних зон у Чернівецькій області уздовж трас:
1. «Багатовіковий дуб-гігант», 26-й км дороги «Строїнці – Перебиківці»,
2. «Лісова поляна», 132-й км дороги «Чернівці – Селятин»,
3. «Кіцмань», 22-й км дороги «Чернівці – Кіцмань»,
4. «Тарнавка», 48-й км дороги «Чернівці – Новоселиця – Глибока»,
5. «Славець», 58-й км дороги «Криворівня – Вижниця – Сторожинець – Чернівці»,
6. «Майдан», 5-й км дороги «Мигове – ур. “Майдан”» (гірсько-лижний спуск),
7. «Ластівка», 24-й км дороги «Вартиківці – Сокиряни»,
8. «Зубровиця», 17-й км дороги «Сторожинець – Красноїльськ».

Про це повідомляє прес-служба Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.

peredplata