На Сторожинеччині відбулося районне свято «Красноїльська полонина-2013»

2 червня у селищі Красноїльськ Сторожинецького району Чернівецької області уже втретє відбувся районний фестиваль «Красноїльська полонина-2013». Це самобутнє свято Підгір\’я відвідали гості не лише з Буковини, а й з сусідніх областей та Румунії.

«Красноїльська полонина» запам’яталася її відвідувачам яскравим відкриттям фестивалю, на яке завітали очільник Буковини Михайло Папієв та представники крайової влади, феєричною концертною програмою від фольклорних колективів району та переможців шоу «Україна має талант» гурту «Наталія Фаліон і лісапетний батальйон», майстер-класами, спортивними змаганнями та веселими народними гуляннями. Тут можна було придбати унікальні вироби декоративно-прикладного мистецтва, а також посмакувати стравами буковинської кухні і продукцією вівчарства.

Аби свято пройшло на найвищому рівні, сторожинчани довго і старанно готувалися до нього. Чимало зусиль доклали до організації фестивалю і працівники ДП «Сторожинецький лісгосп» Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства, які працювали не покладаючи рук.
– Ми допомагали усім, чим могли: оформили сцену, прикрасили хвоєю територію проведення фестивалю, зробили лавиці, проклали містки через канави, усюди поставили дерев\’яні ящики для сміття. Також ми посприяли у ремонті дороги, яка веде до місця проведення свята, а для того, щоб уникнути великого скупчення автомобілів на під\’їзді до «Красноїльської полонини-2013», влаштували автостоянку, – розповів головний лісничий ДП «Сторожинецьке ЛГ» Василь Романюк.

Старання лісівників та організаторів виходу на полонину не були марними, усі гості свята були у захваті від фестивалю і казали, що з нетерпінням чекатимуть на «Красноїльську полонину-2014».

Про це повідомляє прес-служба ЧОУЛМГ.

peredplata