На Кельменеччині запроваджено нову форму спілкування з адміністраціями навчальних закладів

5 червня 2013 року управлінням освіти районної державної адміністрації проведено вебінар-нараду з адміністраціями навчальних закладів району. Із 26 загальноосвітніх навчальних закладів на постійний зв\’язок вийшло 24. Адміністрації навчальних закладів мали змогу попередньо ознайомитися із матеріалами вебінар-наради, а по завершенні отримати доручення.

«Он-лайн спілкування нова та вдала форма ділового комунікативного зв’язку з освітніми установами», – зазначила начальник управління освіти райдержадміністрації Любов Мартинюк. «Завершення навчального року – досить гаряча пора: проведення державних підсумкових атестації, робота пришкільних таборів, організація оздоровлення дітей у стаціонарних таборах, а також підготовка до нового 2013/2014 навчального року. Тому виїжджати із навчального закладу до району в таку гарячу пору, де на рахунку кожна хвилина, досить важко», зазначила Любов Іванівна. Начальник управління освіти райдержадміністрації наголосила на якісній підготовці навчальних закладів до роботи в новому навчальному році; закликала директорів освітніх установ налагодити тісну співпрацю із органами місцевого самоврядування щодо проведення в навчальних закладах ремонтних робіт; прокоментувала результати перевірки Групою моніторингу системи освіти, господарського обслуговування та аудиту установ освіти області питань з охорони праці, безпеки життєдіяльності, пожежної безпеки, організації харчування та стану профілактики дитячого травматизму в навчальних закладах району; наголосила на якісну роботу педагогічних колективів під час оздоровчого періоду.

Рекомендації Групи моніторингу системи освіти з охорони праці, безпеки життєдіяльності, пожежної безпеки, харчування учасників начально-виховного процесу та стану профілактики дитячого травматизму в навчальних закладах району довели до відома керівників працівники управління освіти райдержадміністрації.

Також було заслухано звіт відповідального методиста районного методичного кабінету Секрети А.В. про діяльність освітніх округів у 2012/2013 навчальному році.

Звіт про роботурайонної психолого-медико-педагогічної консультації у поточному навчальному році презентувала методист районного методичного кабінету Лопанчук Ж.О.

Про діяльність Кельменецького логопедичного пункту виступила методист районного методичного кабінету Кушнір Н.І.

Про основні вимоги до оздоровлення дітей у стаціонарних таборах наголосила завідувач сектору моніторингу, інспектування навчальних закладів та методичної роботи Андрущак Л.П.

Навчальні заклади району активно долучаються до Всеукраїнської акції «Нові стандарти – нова школа». Управлінням освіти райдержадміністрації розроблено програму перебування 19.06.2013р. делегації Сторожинецького району в навчальних закладах Кельменецького району. Зверталася увага на впровадження нового Державного стандарту початкової, базової та повної загальної середньої освіти в 2-х та 5-х класах. Прокоментовано наказ управління освіти райдержадміністрації від 01.06.2013 №80 «Про робочі навчальні плани та структуру 2013/2014 навчального року».
У ході он-лайн спілкування працівники управління освіти давали відповіді на питання керівників установ освіти. Було схвалено рішення і надалі практикувати проведення таких вебінар-нарад.

Про це повідомляється на сайті Департаменту освіти і науки молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації.

peredplata