На Буковині проводиться робота щодо дотримання вимог законодавства у сфері судноплавства

Сьогодні, 10 червня, на щотижневій апаратній нараді за участі керівників структурних підрозділів обласної державної адміністрації та територіальних відомств центральних органів виконавчої влади щодо державного нагляду за маломірними суднами та реєстрації плавзасобів інформував старший державний інспектор Львівського міжрегіонального управління державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті Олег Савчук.

Він відзначив, що в Чернівецькій області берегова лінія р. Дністер простягається на 290 км і водна площа становить 14 тис. 200 га. Тут жителі області використовують переважно водні транспортні засоби для рибальства та відпочинку, що в свою чергу вимагає від інспекції особливого контролю.

За словами Олега Савчука, представники відомства регулярно надають консультації та роз’яснення з питань державної реєстрації маломірних суден, нормативно-правових документів, що регулюють використання водного транспорту. Так, з початку року до інспекції звернулося 36 громадян за консультаціями щодо реєстрації маломірних суден, 7 з них подали документи на проведення процедури. Укрморрічінспекцією систематично проводиться огляд технічного стану судноплавних сигналізацій на водних інженерних спорудах, зокрема, за звітний період перевірено справність сигналізації на мостовому переході 53 км дільниці Білочортків – Стефанешти.

Про це повідомляється в прес-службі ОДА.

peredplata