Впровадження сучасних геоінформаційних систем у Чернівцях можливе вже в 2014 році

Сьогодні проведено нараду щодо вивчення можливості впровадження сучасної геоінформаційної системи (ГІС) для управління міським господарством, контролю за транспортом, правопорядком і надзвичайними ситуаціями, якісного надання комунальних, адміністративних і інформаційних послуг мешканцям та гостям міста.

Перед запрошеними керівниками департаментів, представниками енергетичних компаній та комунальних підприємств міста з презентацією досвіду міста Вінниці виступили розробники програмного забезпечення від КБ ПАНОРАМА (м. Вінниця).

Директором департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради Володимиром Ніконовим було проаналізовано існуючий стан та повнота геоінформаційних даних, якими користуються в своїй роботі виконавчі органи Чернівецької міської ради.

За результатами обговорення відділу комп’ютерно-технічного забезпечення міської ради та службі містобудівного кадастру дано доручення на підготовку плану заходів щодо фінансування та початку впровадження ГІС у 2014 році. Учасникам наради від підприємств міста рекомендовано вивчити питання співпраці з міською радою на предмет створення єдиного геоінформаційного простору та спільного його використання.

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata