На Буковині виявлено 152 порушення правил перевезення пасажирів та експлуатації пасажирського транспорту

Як інформує управління інфраструктури та туризму обласної державної адміністрації, для забезпечення високого рівня безпеки пасажирських перевезень, посилення контролю за перевізниками та припинення незаконної діяльності на маршрутах загального користування області, забезпечення належного рівня транспортного обслуговування жителів регіону створено рейдові групи, до складу яких входять працівники головного управління Міністерства доходів і зборів України у Чернівецькій області, інспекторського складу регіональних управлінь ДАІ УМВС та Укртрансінспекції.

Вони здійснюють перевірки дотримання автомобільними перевізниками всіх форм власності та водіями транспортних засобів вимог законодавства про автомобільний транспорт, дорожній рух та інших нормативно-правових актів щодо забезпечення безпеки пасажирських перевезень та повноти сплати податків до бюджетів усіх рівнів.

Зокрема, працівниками головного управління міндоходів у Чернівецькій області упродовж січня-травня 2013 року виявлено 60 громадян, які надавали послуги з перевезення вантажів, пасажирів та здійснювали діяльність без державної реєстрації. Також постійно здійснюється контроль за належним веденням автоперевізниками книг обліку розрахункових операцій та видачею водіями квитків пасажирам на лінії. Так, було встановлено невидачу 1 суб’єктом господарювання квитків пасажирам на лінії та застосовано до нього штрафну санкцію на суму 4,9 тис. гривень.

Під час рейдів утравні цього року виявлено: 152 порушення правил перевезення пасажирів та експлуатації автобусів, мікроавтобусів.Зокрема, 12 водіїв притягнуто до адміністративної відповідальності за керування автобусами, переобладнаними з порушенням вимог діючих стандартів, технічно несправними та відповідно не укомплектованими транспортними засобами,29 – запорушення правил зупинки та стоянки, 9 – за порушення правил маневрування,36- за перевантаження автобусів,17 – за перевищення встановленої швидкості рухута 29 – за відхилення від діючого розкладу руху.

Як повідомляє регіональне управління Укртрансінспекції, протягом травня 2013 року здійснено заходи щодо виведення з ринку пасажирських перевезень власників та користувачів транспортних засобів, у яких відсутні необхідні дозвільні документи, покращення роботи перевізників на маршрутах загального користування та недопущення дорожньо-транспортних пригод у сфері пасажирських перевезень за участю ліцензованого автотранспорту. За інформацією інспекції упродовж травня з вини ліцензованого транспорту не допущено жодної дорожньо-транспортної пригоди.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata