На Буковині лісовідтворення проведено на площі 2002,2 га

18 червня у приміщенні Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства відбулася чергова нарада з питань виконання підвідомчими облуправлінню підприємствами показників виробничо-фінансових планів. Участь у ній взяли перший заступник начальника Чернівецького ОУЛМГ Валерій Кашпор, фахівці відділу лісового господарства, охорони і захисту лісу ЧОУЛМГ, начальники відділів лісового господарства та головні лісничі лісогосподарських підприємств ЧОУЛМГ.

У рамках наради головний лісничий облуправління Валерій Кашпор наголосив на вимозі безумовного виконання підвідомчими підприємствами виробничо-фінансових показників, зокрема на необхідності забезпечення на закріплених за ними територіях держлісфонду належної охорони і захисту лісів, підвищення ефективності проведення рейдів по виявленню лісопорушень, якісного виконання доведених завдань по проведенню санітарно-оздоровчих заходів та рубок догляду (особливо у молодняках) з метою недопущення зміни головних порід, посилення рівня пожежної безпеки у лісових масивах, у тому числі шляхом придбання додаткової кількості ранцевих вогнегасників. Також було закцентовано увагу учасників наради на нагальній потребі ліквідації сухостійних насаджень у лісових масивах та проведення благоустрою на території держлісфонду підвідомчих облуправлінню підприємств.

Як було зазначено на нараді, лісогосподарськими підприємствами фактично виконано завдання з лісовідновлення і лісорозведення за звітний період. Усього лісовідтворення проведено на площі 2002,2 га, що становить 104% від поставленого завдання. Також відмічено позитивну тенденцію заліснення лісгоспами цьогорічних лісосік. Загальна площа заліснених зрубів 2013 року склала 27,1 га, зокрема 11,4 га – у ДП «Сторожинецький лісгосп», 11 га – у ДП «Сокирянський лісгосп» та 4,7 га – у ДП «Хотинський лісгосп».

Про це повідомляє прес-служба Чернівецького ОУЛМГ.

peredplata