На Буковині створюється електронна системи реєстрації дітей до дошкільних навчальних закладів

Сьогодні, 18 червня, в обласній студії селекторного зв’язку «Укртелеком» під головуванням Віце-прем\’єр-міністра України Олександра Вілкула відбулась селекторна нарада з керівниками регіонів з питань виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України», зокрема щодо забезпечення доступу кожній дитині до дошкільної освіти.

На нараді йшлося про повернення будівель дошкільних навчальних закладів, що перепрофільовані, до сфери управління місцевих органів влади для використання їх за призначенням, впровадження у регіонах проекту «Електронний дитячий садочок», підготовки загальноосвітніх навчальних закладів до нового навчального року та їх роботи в осінньо-зимовий період.

Як відзначив перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Галиць, який взяв участь у нараді, на Буковині відсутні дошкільні навчальні заклади, які використовуються не за цільовим призначенням, і нині в області триває робота з формування електронної системи реєстрації малюків в обраний батьками дошкільний заклад через мережу Інтернет.

«На даний момент до електронного реєстру підключено 15% дошкільних навчальних закладів краю і до кінця року цей показник планується довести до 87% – за винятком тих населених пунктів, які знаходяться у гірській місцевості, – повідомив Георгій Галиць. – Також в цьому ж році планується облаштувати 70 навчальних закладів внутрішніми вбиральнями, а у наступному році – останніх 13».

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata