ДАІ Буковини про результати профілактичної операції «Автобус-2013»

У відповідності з наказом МВС України, комплексна перевірка роботи перевізників тривалаз 27 травня по 15 червня 2013 року.

За цей час працівники Державтоінспекції оглянули 2879 автобусів, які використовуються для надання послуг з перевезення пасажирів, та 162 суб’єкти господарювання, які здійснюють пасажироперевезення на підставі ліцензій.

Всього виявлено 265 несправних автобусів (несправні або заблоковані аварійні виходи, незаконно встановлені додаткові місця для сидіння, несправності рульового управління, зовнішніх світлових приладів, шин, і т. ін.).

Серед порушень, допущених водіями, виявлено:

— трьох водіїв, які керували автобусами у нетверезому стані;

— 72 випадки перевищень дозволеної швидкості;

— 112 порушень вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг біля автовокзалів;

— 12 водіїв, які керували автобусами без ліцензійної картки;

— 11 випадків зберігання автобусів, що використовуються для перевезення пасажирів на комерційній основі, поза встановленими місцями їх стоянки.

— Три випадки перевезення пасажирів на маршруті протяжністю понад 500 км одним водієм.

Найчастішими порушеннями є порушення правил зупинки і стоянки в місцях масових відправлень пасажирів,відхилення від визначеного маршруту руху, перевезення пасажирів понад встановлену кількість.

Працівниками ДАІ тимчасово затримано 15 автобусів, складено 829 адміністративних протоколів, видано 172 приписи Державтоінспекції на усунення недоліків, надіслано 4 подання до Укртрансінспекції на позбавлення перевізника ліцензії.

Окремо співробітниками ДАІ перевірено 212 автобусів, які використовуються для перевезення організованих груп дітей.Виявлено 9 порушень під час перевезення дітей.

Про це повідомляє прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області

peredplata