Буковинські медики взяли участь семінарі-тренінгу для працівників перинатальних центрів

За повідомленням Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації, у Полтаві відбувся 3-ій українсько-німецький семінар-тренінг для лікарів акушерів-гінекологів та неонатологів, які працюють або працюватимуть у перинатальних центрах третинного – високоспеціалізованого рівня, що створюються за ініціативою Президента України Віктора Януковича.

Семінар-тренінг тривав протягом 5-ти днів, його провели у рамках українсько-німецького партнерства в акушерстві, неонатології та перинатальній медицині на підтримку реалізації Національного Проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства». Відповідну заяву про наміри щодо такої співпраці у червні 2012 року підписали Державна Агенція з інвестицій, управління Національними проектами України та Міністерства охорони здоров’я України й Німеччини. Так, навчання і підвищення кваліфікації із залученням найкращого світового досвіду та провідних європейських експертів пройшли понад 250 українських лікарів. Буковину на семінарі представляли фахівці міського пологового будинку №1.

Лекції та практичні заняття провели професори з Німеччини Рольф Шльосер та Франк Льоувен. Вони стосувалися найбільш актуальних і болючих питань, що є сьогодні основними причинами материнських та перинатальних втрат в Україні: післяпологових кровотеч, прееклампсії, лікування та вибору тактики під час вагітності й пологів, вад розвитку, автоімунних та інших захворювань плоду, асфіксії новонароджених, пологових травм, виходжування новонароджених з надзвичайно малою вагою тощо. Окрему увагу було приділено діючим в Німеччині протоколам та алгоритмам акушерської, перинатальної та неонатальної допомоги, а також оцінці їх ефективності з урахуванням власного досвіду колег та експертів з Університетської клініки м. Франкфурт-на-Майні.

Таким чином, професіонали обох країн мали змогу обмінятися думками й досвідом щодо поліпшення якості надання акушерсько-гінекологічної та неонатальної допомоги матерям та дітям України. Обмін досвідом продовжився під час практичної частини семінару, який проводили на базі Полтавського перинатального центру.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata