За використання водних ресурсів буковинці сплатили майже 2 мільйони

Платники збору за спеціальне використання водних ресурсів юридичні особи, а також громадяни – суб\’єкти підприємницької діяльності, що використовують водні ресурси з початку 2013 року сплатили до бюджету майже 2 млн. грн. Цьогорічна сплата перевищила торішні надходження на 0,3 млн. грн.
На початок червня 2013р. в Чернівецькій області зареєстровано майже 1,9 тис. водокористувачів, які мають обов’язок сплачувати збір за використання води.
Плата за воду в Україні стягується за використання поверхневих та підземних вод, за користування водами для потреб енергетики та водного транспорту.
Збір за використання водних ресурсів не справляється: за воду, що використовується для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб населення; за воду, що використовується для протипожежних потреб; за воду, що використовується для потреб зовнішнього благоустрою територій міст та інших населених пунктів тощо.
Ставки збору за користування водою визначені статтею 325 розділу XVI «Збір за спеціальне використання води» ПКУ – повідомляє прес-служба Міндоходів у Чернівецькій області.

peredplata