За тиждень – 390-річчя перемоги у Хотинській битві

За тиждень - 390-річчя перемоги у Хотинській битвіНаразі триває підготовка заходів з нагоди відзначення 390-річчя перемоги у Хотинській битві, які відбудуться вже наступного тижня. Це важлива історична дата не лише для Буковини, тому в урочистостях передбачається участь гостей з-за кордону. За словами глави крайової виконавчої влади, Урядом виділено 1,5 млн. грн. на Хотинську фортецю, але вони будуть використані не на святкування, а вкладені у ремонтно-реставраційні роботи, повідомляє прес-служба ОДА.

Сьогодні ж перший заступник голови облдержадміністрації Георгій Галиць провів чергове засідання організаційного комітету з підготовки і відзначення 390-річчя перемоги у Хотинській битві.

Було відзначено, що в рамках святкування в Чернівецькому національному університеті ім. Ю.Федьковича відбудеться міжнародна конференція за участю науковців Польщі, Росії, Литви, приурочена Хотинській війні 1621 року, а 24 вересня в Державному історико-архітектурному заповіднику “Хотинська фортеця” пройдуть святкові заходи, зокрема, урочистості за участю керівників органів влади Буковини і закордонних гостей, виступи мистецьких колективів краю, виставка робіт учасників міжнародного художнього пленеру “Хотин – колиска історії”, свої традиції і культуру представлять села Хотинщини, працюватиме містечко майстрів, відбудуться інші заходи.

Загалом, на відзначення ювілею перемоги у Хотинській битві передбачається витратити з обласного бюджету близько 50 тис. грн.

СвітлинаХотин

peredplata