Глибока відзначає 575-ту річницю з дня першої згадки

Сьогодні, 28 червня, селище відзначає славну і надзвичайно знаменну дату – 575 – річницю з дня першої згадки про Глибоку. Цьогоріч ця подія співпала з святкуванням ще двох, не менш величних свят – Дня Конституції та дня молоді.

Святкування розпочались з офіційної частини – голови райдержадміністрації Микола Загарюк та районної ради Валерій Ротар підписали з керівниками делегацій угоди про співпрацю. Об 11.30 від державної податкової інспекції до Центрального майдану рушила святкова колона за участю трудових колективів селища. Учасники святкової ходи були одягнуті у барвисті, ошатні вишиванки, що є безсумнівно дуже символічно. На Центральному майдані селища для глибочан та гостей свята розпочалась святкова програма «Квітни,Глибоко, для щастя і добра». З вітальними словами до присутніх звернувся голова обласної ради Михайло Гайничеру, Народний депутат України Геннадій Федоряк, голова РДА Микола Загарюк, голова районної ради Валерій Ротар та представники офіційних делегацій. Голова Глибоцької РДА Микола Загарюк зазначив, що відзначення Дня селища стало уже доброю традицією, і щорічно це свято збирає багато гостей з різних куточків нашого краю, сусідніх областей і держав, що є надзвичайно відрадно, адже Глибоччина – мультикультурна, тут у взаємоповазі й доброзичливості проживають українці та румуни, молдавани, росіяни та поляки. Нам, жителям району, є чим пишатись, адже Глибоччина багата талановитими, висококваліфікованими лікарями, вчителями, працівниками сільського господарства та інших важливих сфер. Ці люди щоденно роблять свій внесок в розбудову району, а, отже, і України.

З боку гостей на адресу селища звучало багато добрих слів, побажань процвітання і розвитку. Всі присутні були єдині у тому, що Глибока має перспективне майбутнє і буде надалі розвиватися як сучасне, європейське селище В рамках святкових заходів відбулось підняття прапорів, вручення дипломів випускникам Глибоцького ПТЛ та концертна програма, виступи барабанщиць, О.Атодирес, Л. Франків, О. Сальніков, гурт «Вікторія». Гості свята оглянули палатки селищної, сільських рад та виставки народних умільців та місцевих товаровиробників. Представники делегацій з належністю оцінили гостинність жителів Глибоччини та отримали позитивні емоції від свята іменин нашого селища. У рамках проведення святкових заходів в селищі відбудеться багато молодіжних, спортивно – масових заходів, конкурсів та змагань. Надвечір розпочнеться молодіжна розважальна програма організована громадською організацією «Молоді регіони». В рамках програми відбудеться виступ гурту «Стелсі» та бітбоксерів. На центральному майдані селища буде організовано молодіжну дискотеку. Завершиться дійство святковим запуском нічних ліхтариків.

Джерело – сайт Глибоцької РДА.

peredplata