«Мобільний соціальний офіс» провів виїзне обслуговування мешканців сіл Кіцманського району

Департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації повідомляє, що вчора «мобільний соціальний офіс» здійснив виїзне обслуговування мешканців сіл Верхні Станівці, Нижні Станівці та Брусниця. З жителями цих сіл Кіцманщини спілкувалися директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Мар’янчук, фахівці районних управлінь праці та соціального захисту населення, Пенсійного фонду України, районного центру зайнятості.

Жителів села В.Станівці цікавили, насамперед, питання призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива, призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, надання допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трьохрічного віку з урахуванням доходів, можливості призначення компенсації за догляд за інвалідом І групи, призначення пенсії за віком. У Нижніх Станівцях та Брусниці їх жителі цікавились також призначенням тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, працевлаштуванням молодих спеціалістів.
Під час роботи «мобільного соціального офісу» всі заявники одержали фахові консультації та практичну допомогу з порушених питань, повідомляє департамент соціального захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації.

peredplata