У Чернівецькій області щорічно необхідно ремонтувати майже 1100 кілометрів доріг

Згідно з Програмою економічного і соціального розвитку Чернівецької області за 2012 рік в частині дорожнього господарства та Програми розбудови дорожньої мережі краю на 2006-2015 роки, Службі автомобільних доріг області на цей рік передбачено фінансування у сумі 54,8 млн. грн. при потребі 76,8 млн. грн. на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування. Відповідно недофінансування становить 22 млн. грн.

З початку 2013 року обсяг ямковості доріг загального користування склав 75,5 тис.м2. Причинами інтенсивного її утворення є тривала зима із значними опадами та майже щоденними переходами температури з плюсової на мінусову, недотримання міжремонтних термінів, пов’язаних з недофінансуванням дорожньої галузі.

Окрім цього, місцевими бюджетами області на 2013 рік на виконання робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг, заплановано 154,8 млн.грн., з них за рахунок коштів субвенції з державного бюджету – 55,9 млн.грн. Фактично за січень-травень цього року використано 29,4 млн.грн. або 19% від профінансованих сум через те, що проводились роботи з виготовлення проектно-кошторисної документації та укладання договорів з підрядними організаціями та несвоєчасне проведення оплати платіжних доручень органами Державної Казначейської служби України.Згідно із нормативними міжремонтними термінами по Чернівецькій області щорічно необхідно ремонтувати 1053,7 км доріг, із них капітальним ремонтом – 408,2 км, поточним – 645,5км.

На цей час цілодобово ведуться ремонтні роботи ТОВ ВП «Мост-1» на мості через р.Дністер в с. Атаки Хотинського району, кошторисна вартість яких становить 21 млн. грн. Планом фінансування на 2013 рік передбачено 30 млн. грн. на роботи по автодорозі Н-03 Житомир-Чернівці (об’їзна дорога м.Хотин) загальною протяжністю 11 км. У поточному році передбачається також виконати ремонт мосту через р. Дністер в с. Звенячин на автодорозі М-19 Доманове (на Брест)-Ковель-Чернівці-Тереблече протяжністю 262м, на що необхідно 12 млн. грн.

З повною версією виконання Програми економічного і соціального розвитку Чернівецької області за 2012 рік в частині дорожнього господарства та Програми розбудови дорожньої мережі Чернівецької області на 2006-2015 роки можна ознайомитись тут.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata