На Буковині відбудеться конкурс звалювальників лісу

25 липня на базі Селятинського лісництва ДП «Путильське ЛГ» Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства відбудеться обласний конкурс звалювальників лісу. Участь у змаганні візьмуть по 2 кращі бригади у складі звалювальника та його помічника із 6-ти підпорядкованих Чернівецькому ОУЛМГ лісогосподарських підприємств, а також учасники від інших лісозаготівельних підприємств та установ області. Початок о 9:00.
Мета зазначеного змагання показати досягнення у технічних навиках роботи на лісозаготівлях, привернути увагу до підвищення майстерності та престижу професії звалювальника лісу.

Організатори: Чернівецьке обласне управління лісового та мисливського господарства, Чернівецька обласна організація Товариства лісівників України, Чернівецький обком профспілки працівників лісового господарства.

У рамках змагання учасники повинні виконати 5 наступних конкурсних завдань:
– звалювання дерева,
– відокремлення гілок,
– монтаж нового ланцюга та повороту шини пили,
– розкряжування стовбура комбінованим різом,
– точне розкряжування.

Переможців обласних змагань, яких обиратиме компетентне журі у складі спеціалістів лісового господарства та місцевої профспілки, буде нагороджено грамотами, почесними стрічками, грошовими винагородами та цінними подарунками. За І місце передбачено головний приз у розмірі 14 тис. грн, за ІІ та ІІІ місце – бензопили «Мотор-Січ». Також поетапно переможець кожного з п’яти видів змагань та наймолодший і найстарший учасники отримають по 200 грн.
Бригада, яка виборе перемогу в обласному етапі, представить Буковину на XVI Всеукраїнському конкурсі-змаганні, який відбудеться в серпні 2013 року на базі ДП «Тетерівське ЛГ» Київського обласного управління лісового та мисливського господарства.
Прес-служба Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства

peredplata