Прокуратура Чернівців виявила порушення у таборах, що загрожують безпеці дітей

На виконання завдання Генеральної прокуратури України стосовно додержання законодавства щодо оздоровлення та відпочинку дітей, прокуратурою міста Чернівців із залученням фахівців відповідних контролюючих органів було проведено ряд перевірок пришкільних таборів з денним перебуванням дітей, створених на базі загальноосвітніх шкіл №3, №16, №11 обласного центру.
Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівців.

На жаль, не зважаючи на те, що табори вже працюють, виявлено ряд порушень будівельних і санітарних норм, які створюють загрозу здоров’ю й безпеці дітей. Школярі на подвір’ях цих закладів проводять своє дозвілля протягом цілого дня і такі порушення в облаштуванні території можуть призвести до трагічних наслідків. Так, перевіркою встановлено, що на території школи №16 на вентиляційних шахтах немає захисних решіток, на віконних нішах біля підвальних приміщень не встановлені ґрати, а каналізаційна мережа – без люків, тож у будь-яку хвилину дитина може зачепитися, впасти і травмуватися. Ще одна зона небезпеки – сходові клітини, які розміщені на висоті більше метра над землею, вони не всі захищені перилами.

Перевіркою виявлено також недотримання і санітарних норм улаштування та організації роботи вказаного пришкільного табору, зокрема, на час перевірки не працювала система вентиляції та гарячого водопостачання, що теж є загрозою здоров’ю дітей.

За результатами перевірки прокуратурою міста Чернівців внесено подання до управління освіти Чернівецької міської ради з вимогою притягнути винних посадових осіб до дисциплінарної відповідальності. Внесений документ реагування управлінням освіти задоволений у повному обсязі.
Роман МАРЕНІН, прес-секретар прокурора м.Чернівців

peredplata