У Чернівецькій області щороку збільшується кількість офіційних пляжів

Як повідомив, сьогодні, 22 липня, заступник директора департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації Сергій Савельєв, з початку року на водоймах краю загинуло 6 осіб, з них одна дитина. Минулого року, за його словами, загинула 21 людина, з них двоє дітей. «Загалом фіксується зменшення кількості нещасних випадків і перш за все цьому сприяє збільшення організованих місць відпочинку людей на воді. Так, минулоріч на території області було відкрито 9 офіційних пляжів, а зараз їх вже 12», – зауважив посадовець. Він додав, що на кожному з них працюють рятувальники, є зареєстровані плавзасоби, відтак – на цих об’єктах не реєструються випадки загибелі людей.

Проте, за словами Сергія Савельєва, у Вижницькому, Герцаївському, Заставнівському, Кіцманському, Путильському та Хотинському районах немає жодного офіційно відкритого пляжу. Тому він запропонував головам цих районних адміністрації негайно визначити місця масового відпочинку людей та провести їх паспортизацію.

Окрім цього, як повідомив заступник директора департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення, в області постійно проводиться роз’яснювально-просвітницька роботи щодо запобігання травмування, загибелі дітей на водних об’єктах – відкриті уроки для школярів, бесіди конкурси, вікторини та батьківські збори. «Також створені мобільні групи із залученням представників органів виконавчої влади і депутатського корпусу сільських та селищних рад, які здійснюють перевірки місць стихійного відпочинку людей на водних об’єктах, та проводять серед відпочиваючих роз’яснювальну роботи з метою запобігання нещасних випадків на воді, – сказав Сергій Савельєв. Патрульні наряди Управління Міністерства внутрішніх справ України у Чернівецькій області у весняно-літній період ретельно перевіряють усі так звані «дикі пляжі», розповідають відпочивальникам про правила поведінки на воді та дотримання громадського порядку». Підсумовуючи, він додав, що усі аварійно- рятувальні підрозділи регіону знаходяться в постійній готовності до виконання завдань за призначенням.

peredplata