У Чернівцях триває підготовка до нового навчального року

Доки учні перебувають на канікулах, приміщення шкіл та дитячих садків приводять до ладу – замінюють вікна, ремонтують фасади, пошкоджені після зими.

«З настанням літніх канікул ми одразу розпочали підготовку до нового навчального року, – зазначає керманич міста. – Цьогоріч на підготовку освітніх закладів до навчального року та опалювального сезону буде виділено понад 3.5 мільйони гривень. Приємно, що чимала частина коштів – спонсорські. Небайдужі підприємці долучаються до розвитку освіти міста. Ми не хочемо робити ремонт на рік чи два, адже це чималі витрати, тому зацікавлені виконувати роботи відповідально та якісно. Усі приготування будуть завершені вчасно, тож перше вересня діти зможуть зустріти в оновлених закладах із гарним настроєм».
Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Більшості нинішніх ремонтних робіт можна було б уникнути, якби попередні було виконано належним чином. Зокрема у початковій школі гімназії №2 нове перекриття даху було встановлене у 2008 році. Однак халатність при виконанні робіт призвела до руйнування старих балок, тому потрібно проводити ще один капітальний ремонт вартістю у 500 тисяч гривень. Нині тут виконуються підготовчі роботи.

У ДНЗ №1 проводиться ремонт фасаду, який буде завершено найближчим часом.

«Після зимових негод обвалилися карнизи нашої будівлі. Своїми силами справитись не можемо. Тому ми вдячні Віталію Михайлішину за допомогу у вирішенні нашої проблеми»,- каже завідувачка ДНЗ Надія Бойко.

У ліцеї № 2 проводиться капітальний ремонт спортивного залу. В приміщенні відбувається заміна системи опалення, вікон, ремонт стін та стелі, а також фасаду. Як розповіли працівники школи, взимку у залі неможливо було утримати тепло, діти змушені були дуже тепло одягатися, та все одно замерзали. Тепер у відремонтованому залі сподіваються приймати спортивні змагання.

Однією з найбільш гострих проблем тривалий час залишалася загальноосвітня школа №13, що знаходиться на Гарячомі Урбані. Шкільні вбиральні були розташовані на вулиці, без дотримання санітарних норм. Проте цьогоріч міська рада все ж таки віднайшла 480 тисяч гривень на облаштування комунікацій та сучасних вбиралень. Наразі тривають роботи по закладенню фундаменту приміщень. Тож діти мікрорайону зможуть продовжити навчання у рідній школі.

Підготовчі заходи проводяться і в інших школах та дитячих садках міста. Усі ремонтні роботи планується завершити до 20 серпня.

peredplata