Біля хати Ющенка у Хоружівці голодує колишній функціонер Нашої України

Голодуючий біля будинку Віктора ЮЩЕНКА в Хоружівці (Сумська область) пенсіонер Олександр ЖУРАВКА раніше був керівником виконкому Зарічного районного осередку «Нашої України».

За даними газети, О.ЖУРАВКА вимагає від обласного осередку «Нашої України» повернути йому борг із зарплати в сумі 15 тисяч 333 гривні та складає вірші про братів ЮЩЕНКІВ.

О.ЖУРАВКА, який живе зараз на воді та їсть лише сіль, говорить, що не випадково обрав місце для свого протесту: «Якби я став біля «білого дому» (міськадміністрації) в Сумах, то який від того сенс? Там нова влада… А тут я показую, що служив їм, панам. Правда, будинок ЮЩЕНКА порожній».

Пенсіонер говорить, що його конфлікт з «Нашою Україною» почався в 2009 році: «Я працював керівником виконкому Зарічного районного осередку «Нашої України», у мене є відповідний запис у трудовій книжці. Починаючи з лютого 2009 року, мені перестали платити зарплату, а коли в грудні того ж року я потрапив під скорочення, то «Наша Україна» не тільки не розрахувалися з боргами, а й не виплатила вихідної допомоги. У мене є засвідчена довідка про заборгованість. У «Нашій Україні» кажуть, що грошей немає. Але скільки можна чекати?», – питає О.ЖУРАВКА.

«Наприклад, у вересні з моїм молодшим братом трапилася біда — він захворів, і потрібні були гроші, потім були потрібні гроші на операцію дружині. Тепер я сам на милицях. Я ж не прошу подачок, допомоги… Я прошу своїх грошей, тому що заліз у борги. Писав листи до центрального виконкому «Нашої України», але один раз мені прийшла відповідь, що грошей немає. У результаті я зібрався, сів у свою машину і відправився до Хоружівки. Триматимуся до останнього!», – сказав О.ЖУРАВКА.

У своїх бідах пенсіонер вважає винним колишнього Президента України і лідера «Нашої України» В.ЮЩЕНКА: «Адже це він набирав таких людей, які могли красти партійні гроші…».

У прес-службі «Нашої України» газеті сказали, що зараз вивчають ситуацію з голодовкою. За даними джерел видання, «Наша Україна» «зараз у великих боргах. А загальна заборгованість із зарплати – близько 50 млн. грн.».

\”О.ЖУРАВКА працював у \”Нашій Україні\” з 2007 по 2009 рік на посаді керівника виконкому Зарічної районної в місті Суми організації партії. У \”Нашої України\” дійсно на сьогодні існує істотна заборгованість із заробітної плати перед колишніми працівниками і перед Пенсійним фондом, яка сформувалася в основному впродовж 2009 року. Зокрема, стосовно О.ЖУРАВКИ йдеться про заборгованість на суму 15 тис. 833 гривні\”, – розповіли пізніше в прес-службі \”Нашої України\”.

\”Як тільки ми дізналися про голодовку пана ЖУРАВКИ, ми відправили до Хоружівки представника регіонального департаменту центрвиконкому партії. Він запропонує О.ЖУРАВЦІ приїхати до Києва в центральний офіс партії та зустрітися з головою політради \”Нашої України\” Валентином НАЛИВАЙЧЕНКОМ і головою центрвиконкому партії Сергієм БОНДАРЧУКОМ, щоб намітити шляхи вирішення цієї критичної проблеми», – сказали в прес-службі партії.

«… ми запропонуємо О.ЖУРАВЦІ юридичну допомогу, щоб він міг захищати свої права в суді з позовом до тих представників партії, в період керівництва яких утворилася ця заборгованість. Крім того, ми звернемося до органів місцевого самоврядування і органів соціального захисту Сумської області, щоб вже найближчим часом допомогти О.ЖУРАВЦІ у пошуках гідної роботи\”, – повідомили в \”Нашій Україні\”.

Джерело

peredplata