Теплові мережі Чернівців оновлять на 5 мільйонів гривень

Цього року буде витрачено майже п’ять мільйонів на ремонт та заміну теплових мереж Чернівців.

У місті встановлюють сучасні попередньо ізольовані труби українського виробництва, які є значно ефективнішими та економічними, адже тепло максимально доходить до споживача без втрат.

Як пояснив директор МКП «Теплокомуненерго» Олександр Меленчук, наразі проводяться роботи по заміні магістрального трубопроводу теплопостачання під дорожнім покриттям проспекту Незалежності без перекриття руху транспорту і без демонтажу асфальтно-бетонного покриття. Також масштабні роботи тривають на котельні, що по вул. Комунальників, 4б, і яка забезпечує теплом весь мікрорайон «Гравітон». Тут встановлюють сучасні труби термін придатності яких становить як мінімум 60 років. Вони забезпечать максимальний коефіцієнт корисної дії. На це виділено майже 700 тисяч гривень. Подібні роботи є унікальними і з часів існування підприємства виконуються вперше.

– Чернівці – це єдине місто в Україні, яке розпочинає опалювальний сезон 12 жовтня, – підсумовує Віталій Михайлішин. – У цей день тепло подадуть до всіх навчальних та лікарняних установ, а з 16 жовтня – і до осель чернівчан. Цьогоріч на підготовку до зими виділено 15 мільйонів гривень.

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata