Чернівецькі міндоходівці переграли боржників з рахунком 21,5 млн. грн. на користь держави

В рахунок погашення податкового боргу з початку року чернівецькі податківці спрямували до бюджету 21453,1 тис. грн. (в т.ч. до державного – 14903,9 тис. грн., до місцевого – 6549,2 тис. грн.).

Дієвим заходом в арсеналі податківців, який ефективно використовується для контролю за фінансовими потоками боржників є стягнення коштів з їх розрахункових рахунків. Так, по 34 підприємствах – боржниках ініційовано процедури стягнення коштів з розрахункових рахунків в банківських установах у відповідності до 95 ст. Податкового Кодексу, направлено 352 інкасові вимоги на стягнення коштів.

Невиконання платниками своїх зобов\’язань перед державою, а саме несплата податків і зборів може привести і до неприємностей під час виїзду на літній відпочинок.

ДПІ у м. Чернеівцях нагадує любителям відпочинку за межами України про право органів Міндоходів, з метою забезпечення виконання боржником своїх зобов\’язань перед бюджетом, звернутися до органів виконавчої служби з клопотанням на тимчасове обмеження у виїзді за кордон за рішенням суду. Дане обмеження стосується керівників підприємств, які бажають відпочити, залишивши в країні своє підприємство з боргами.

Цього року в нашому місті до органів виконавчої служби направлено 92 вказаних клопотання.

З метою упередження виникнення та росту податкового боргу впродовж семи місяців чернівецькі податківці уклали із платниками 8 договорів про розстрочення грошових зобов’язань та податкового боргу на 5832,3 тис. грн.

Процедура розстрочення є не лише превентивним заходом накопичення податкового боргу, а й дозволяє уникнути фінансової відповідальності
Відповідно до ст.100 Податкового кодексу України платник податків має право звернутися до податкового органу із заявою про розтрочення та відстрочення грошових зобов’язань або податкового боргу, а також надати відповідні докази та економічне обґрунтування, яке свідчить про можливість погашення грошових зобов’язань або податкового боргу. Порядок розстрочення (відстрочення) грошових зобов\’язань (податкового боргу) затверджено наказом Міністерства фінансів України від 30.11.2012 року №1261.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях запрошує платників податків вживати усіх заходів у межах чинного законодавства, щоб не нарощувати боргів, а своєчасно розраховуватись із державою.

Про це повідомляє інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

peredplata