Працівники центру екстреної медичної допомоги у Вінницькій області поділились досвідом роботи з буковинцями

В області триває реформування служби екстреної медичної допомоги. Для вивчення досвіду регіонів, які у рамках пілотного проекту розпочали реформу раніше, керівництво Чернівецького центру екстреної медичної допомоги побувало у Вінниці.

– Центр екстреної медичної допомоги Вінницької області працює з 2009 року. У колег є значні напрацювання, зокрема, щодо розвитку санавіації, – ділиться враженнями директор ОКУ \”Чернівецький центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф\” Володимир Єленєв. – Це стало можливим завдяки потужній фінансовій допомозі одного з місцевих промислових підприємств. Однак найбільше нас зацікавила реалізація вінничанами проекту \”Вчасна допомога\”, адже сучасну диспетчерську й серверну у Чернівцях заплановано створити до кінця року. У сусідів вона вже майже готова: є приміщення, протягнуто мережі. Тому було дуже корисно побачити все на власні очі.

– Приміщення диспетчерської у Центрі екстреної медичної допомоги Вінниці компактне, але належно обладнане. Тут є все необхідне, починаючи від вхідних дверей, увійти в які можна лише за іменною кодованою карткою, до розміщених у спеціальних шафах із охолодженням мереж серверу, – додає заступник директора ОКУ \”Чернівецький центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф\” Сергій Паушак.

Вивчення досвіду вінничан допоможе якісному реформуванню служби екстреної медичної допомоги на Буковині.

peredplata