На оздоровлення влади виділять у 4 рази більше, ніж на здоров\’я ветеранів

У 2012 році медобслуговування нардепів і керівників органів влади, а також фінансування санаторно-курортних установ, де вони відпочивають, обійдеться в 460 млн. грн.

Проект держбюджету на 2012 рік передбачає фінансову підтримку санаторно-курортних установ Державного управління справами при президенті в розмірі 102,6 млн. грн.

За державний рахунок у цих установах можуть відпочивати як президент, так і представники вищих органів влади, у першу чергу Кабміну, пише \”Дело\”.

У розпорядженні депутатів є свої санаторії в Криму, де вони можуть оздоровлюватися за державний рахунок. Фінансова підтримка з бюджету держави об\’єктів Верховної Ради у 2012 році складе 7,8 млн. грн.

Однак дорожче за все обходиться держбюджету медичне обслуговування народних депутатів і керівного складу органів державної влади, на що в наступному році планується виділити 354,6 млн. грн.

Цього року, згідно з бюджетом-2011, витрати на медобслуговування вищих посадових осіб не перевищать 300 млн. грн.

Сума всіх витрат на фінансову підтримку санаторіїв і медобслуговування державних чиновників складає 465 млн. грн.

При цьому, для порівняння, на санаторно-курортне лікування ветеранів війни, а також осіб, на яких поширюється дія законів \”Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту\”, \”Про жертв нацистських переслідувань\”, і інвалідів бюджет-2012 передбачає 107 млн. грн. – у 4 рази менше, підкреслює видання.

peredplata