На податковій соціальній пільзі чернівчани зекономили 4,2 млн. грн.

Впродовж першого півріччя цього року правом на податкову соціальну пільгу в середньому скористалось 34816 працівників. Реалізувавши своє право на отримання податкової соціальної пільги, жителі обласного центру заощадили близько 4218 тис. грн. на податку з доходів фізичних осіб.

Усім громадянам, які отримують заробітну плату необхідно знати про право на податкову соціальну пільгу, адже роботодавець може просто не повідомити про таке право свого працівника. Більше того, він і не зобов’язаний цього робити.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що право платника податків на податкову соціальну пільгу передбачено ст. 169 Податкового кодексу. Податкова соціальна пільга дає можливість зменшити нарахований дохід до оподаткування. Сума, на яку зменшується загальний місячний оподатковуваний дохід, визначається як відсоток прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Статтею 7 Закону про Держбюджет-2013 встановлено, що прожитковий мінімум для працездатних осіб на 01.01.2013 р. становить 1147 грн. З урахуванням зазначеного протягом 2013 р. звичайний розмір ПСП – 573,50 грн., підвищений – 860,25грн., максимальний – 1147 грн.

Про це повідомляє Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

peredplata